Benify

De Huntsman–casestudy

Klik om te downloaden

Een scoren-cultuur

Iedere medewerker heeft voortaan een duidelijk overzicht van de verschillende categoriën bonussen, benefits en/of andere secundaire beloningen die Huntsman hanteert. Door middel van de portal liggen ze bovendien vrijwel voor het oprapen, omdat de leidinggevenden de beloningen ook onmiddellijk kunnen toekennen aan hen die het best presteren – zodat de typische bedrijfscultuur van ‘ambitie tonen’ nog verder gestimuleerd wordt.

Meerdere beloningsopties

De portal creëert helder inzicht in de reeks persoonlijke opties qua beloningsvormen voor de medewerkers, zodat die voortaan meer vrijheid hebben hun persoonlijke budget naar eigen inzicht te besteden. Dit geeft elke medewerker meer invloed en resulteert meteen al in een betere waardering voor Huntsman als werkgever.

Grotere vitaliteit onder de collega's

Door de grotere transparantie en het gebruiksgemak zijn veel meer medewerkers met de verschillende programma’s aan de gang gegaan – nog verder gestimuleerd door het wellness-initiatief van het bedrijf. De resultaten? Meer vitaliteit, tevredener medewerkers en aanzienlijk minder verzuimdagen.

Op onze website maken we gebruik van cookies om je de beste ervaring te bieden. Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Lees meer

Sluit