Arbeidsvoorwaarden en vergoedingen als strategisch instrument

De juiste arbeidsvoorwaarden leveren niet alleen tevreden en betrokken medewerkers op, ze zorgen ook voor een sterker Employer Brand. Welke waarden zijn belangrijk voor uw organisatie?
Demo boeken

Veelgestelde vragen – secundaire arbeidsvoorwaarden

Wat is EVP en waarom is het belangrijk?

EVP staat voor Employer Value Proposition en beschrijft het volledige aanbod van de werkgever bestaand uit salaris, secundaire arbeidsvoorwaarden en andere voorzieningen. De meeste medewerkers denken vooral aan het salaris en zijn zich er niet van bewust wat ze verder allemaal aangeboden krijgen van hun werk. Door uw volledige investering in uw medewerkers duidelijk zichtbaar te maken, komt u over als een aantrekkelijke werkgever zonder dat u nieuwe voorzieningen hoeft toe te voegen.

Meer informatie

Waarom zijn secundaire arbeidsvoorwaarden belangrijk?

Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden leiden tot hogere medewerkerstevredenheid. Tevreden medewerkers zijn meer betrokken, productiever, betere ambassadeurs van uw Employer Brand en zijn sneller geneigd om langer te blijven. Bovendien kunt u door gezondheidsvoorzieningen het ziekteverzuim tegengaan en kosten besparen.

Meer informatie

Welke voorzieningen zijn het meest in trek?

Het antwoord op deze vraag varieert afhankelijk van de generatie. De categorie gezondheid en welzijn is over het algemeen erg populair, maar in de toekomst verwachten wij dat werkgevers iets zouden moeten aanbieden dat iedereen aanspreekt. Lees hier meer over in ons rapport.

Meer informatie

Welke arbeidsvoorwaarden zijn belastingvrij?

De meeste mensen weten dat sinds de invoering van de werkkostenregeling (WKR) de regels omtrent belastingvrije arbeidsvoorwaarden zijn veranderd. Zo kunt u nog wel studiemogelijkheden belastingvrij aanbieden, maar zult u de vergoeding voor een fiets of fitness abonnement in de vrije ruimte moeten stoppen. Welke mogelijkheden zijn er en hoe kunt u het meeste uit de WKR halen voor uw organisatie en uw medewerkers? Lees er meer over op onze blogpagina of neem contact met ons op.

Meer informatie