The Adecco Group

Adecco was op zoek naar een HR-oplossing die zou helpen bij het behouden van medewerkers en het verminderen van de administratie. Één van de strategieën om de retentie te verbeteren was het vinden van een manier om ervoor te zorgen dat werknemers zich bewuster waren van de werkelijke waarde van hun beloning, meer dan alleen hun salaris. Samen met Benify nam Adecco de beslissing om een medewerkersportaal te lanceren genaamd ‘You!’
The Adecco Group

Adecco behoort tot moederbedrijf The Adecco Group samen met een groot aantal andere merken, waaronder Modis, Spring Professional, Badenoch & Clark, Pontoon, Vettery, YOSS, Adia en Lee Hecht Harrison. In totaal heeft The Adecco Group meer dan 30.000 werknemers in 60 landen en gebieden wereldwijd.

Met het one-stop-shop medewerkersportaal, helpt Benify Adecco om de HR-administratie te verminderen en medewerkers onafhankelijker te maken als het gaat over arbeidsvoorwaarden. Adecco lanceerde hun werknemersportal ‘You!’ op 1 september 2017 en sindsdien is een indrukwekkende 96% van de werknemers nu op de hoogte van hun totale beloning.

“Het medewerkersportaal is het startpunt voor al onze HR-processen. We hebben onze benefits, individuele medewerkersbudgetten en beloningsoverzichten opgenomen, zodat werknemers een beter inzicht krijgen in hun werkomstandigheden bij Adecco ”, legt Niels Kater uit, HR Analytics & Application Management Specialist bij Adecco in Nederland.

Na het succes van de portal in Nederland, is Adecco nu bezig de portal uit te rollen naar de merken Modis, Spring Professional en Badenoch & Clark.

“Er is veel beweging binnen de gehele Adecco Group en binnen Adecco is men dan ook erg benieuwd hoe we met HR-processen hier in Nederland omgaan. We zijn absoluut voornemens om in de toekomst nog veel meer benefits via ‘You’ uit te rollen”, zegt Niels.

  • 1Self-service = grotere werknemersonafhankelijkheid

    Naast reguliere vakantiedagen biedt Adecco werknemers in Nederland nog eens 13 dagen per jaar. Werknemers kunnen ervoor kiezen om deze extra dagen volledig of gedeeltelijk te laten uitkeren. Uiteraard kunnen medewerkers deze dagen ook gewoon opnemen. Het verwerken van alle verzoeken van elke medewerker kostte enorm veel tijd. Met ‘You!’ worden alle vakanties echter rechtstreeks in het medewerkersportaal berekend, afgehandeld en geboekt in ons payroll systeem.
  • 2Verbeterd inzicht in de totale compensatie

    Dankzij de portal is 96% van de werknemers vandaag op de hoogte van hun totale beloning op basis van het aantal unieke bezoeken.
  • 3Informatie beter vindbaar

    De “What if” -pagina, die het startpunt is voor alle interacties met vragen die gewoonlijk naar HR worden verzonden, is door bijna 100% van alle werknemers bezocht. Evenzo is de "What if" -pagina voor managers door bijna 100% van alle managers bekeken en met een verbluffend gemiddelde van 30 keer per manager.
-“Er is veel beweging binnen de gehele Adecco Group en binnen Adecco is men dan ook erg benieuwd hoe we met HR-processen hier in Nederland omgaan. We zijn absoluut voornemens om in de toekomst nog veel meer benefits via 'You' uit te rollen ”, zegt Niels.